IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
16:43 | 21 април 2018
Обновен: 07:40 | 17 април 2024

Възрастна жена е убита с брадва в Кърджалийско

Не е ясен мотивът. Според криминалисти е възможно въобще да няма такъв

По материала работи: Борис Проданов
Възрастна жена е убита с брадва в Кърджалийско

77-годишна жена беше убита в дома си в момчилградското село Кременец, а убиецът ѝ беше задържан от спецполицаи, след като се барикадира в къщата си, съобщава "24 часа".

 

Сигналът за намерена мъртва жена е подаден на тел. 112 в 10:30 часа в събота.

 

На мястото на произшествието незабавно са пристигнали директорът на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов, окръжният прокурор Желязко Стефанов, прокурор Бонка Василева, разследващ полицай и дежурна оперативна група за извършване на оглед.

 

По трупа на възрастната жена били открити следи от насилие. Жената е убита с брадва. Ударена е няколко пъти в главата.

 

При организираните издирвателни действия е задържан 48-годишен мъж от същото село. Извършителят на престъплението е с психични отклонения. Многократно е лекуван в психиатрия. 

 

Не е ясен мотивът за убийството. Според криминалисти е възможно въобще да няма такъв.

 

След като домът на убиецът бил обсаден от полиция и жандармерия, той заплашил, че ще се самоубие. Докато с него разговарял психолог, жандармеристите атакували къщата и успели да заловят психично болния мъж преди да посегне на живота си. 

 

Той е бил заключен в къщата си и за извеждането му е изпратено специализираното тактическо звено за бързи действия на РУ-Кърджали.

 

Операцията е приключила за минути и мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Момчилград. Образувано е досъдебно производство за убийство. 

 

Работата по случая продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура в Кърджали.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна