IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
13:35 | 22 април 2018
Обновен: 21:42 | 21 април 2024

От 5 до 15 години затвор чакат фена, ранил полицайка

Хулиганът се е предал и е направил самопризнания

По материала работи: Слав Велев
От 5 до 15 години затвор чакат фена, ранил полицайка

От 5 до 15 години затвор може да получи задържаният фен на "Левски", който рани жена полицай по време на дербито с ЦСКА, съобщава dnes.bg.
 

Лицето е задържано за 72 часа, като мярката изтича в понеделник. Прокурорът ще иска налагане на постоянна мярка „задържане под стража“, съобщи на брифинг в Съдебната палата градският прокурор Емилия Русинова.


"Повдигнато му е обвинение за нанасяне на тежка телесна повреда по хулигански подбуди. Наказанието за това престъпление е от 5 до 15 години", заяви Русинова, цитирана от "Фокус".

 

Прокурорът посочи, че са установени множество свидетели, които дават показания за поведението му след извършване на деянието. "Към момента, според събраните данни, дрехите, бомбата и маската са му дадени от непознато за него лице", обясни прокурор Русинова.
 

От прокуратурата потвърдиха изтеклата по-рано информация, че задържаният фен е роден през 1993 година. "Не е познат на МВР, няма регистрации, не е осъждан", коментира Емилия Русинова.

 

Мъжът е задържан вчера, като се е явил в СДВР с адвокат и е направил пълни самопризнания. "Първите му думи бяха, че съжалява за стореното", посочи директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов. По думите му арестуваният е близък до ядрото на агитката на "Левски".

 

Самоличността на обвиняемия е установена още в петък следобед, макар че се е опитвал да се укрие. Имал намерение да се предаде идната седмица, но вчера дошъл с адвокат в СДВР и направил пълни самопризнания, отбеляза Иванов.

 

В отговор на въпрос дали е спасено окото на ранената служителка на жандармерията Гергана Зашева, директорът на СДВР Ивайло Иванов каза, че предстои още една операция, а по думите на лекарите след три до шест месеца ще се установи точно състоянието на зрението й.


Четете още:

Задържаха фена, ранил полицаи на мача ЦСКА - Левски
 

 

 

 

Коментари

Новини Варна