IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
20:27 | 24 април 2018
Обновен: 06:17 | 16 април 2024

България и САЩ започнаха консултации по казуса „Желяз Андреев”

Предпоставките за екстрадиране, според мен, не са налице, заяви Сотир Цацаров

По материала работи: Борис Проданов
България и САЩ започнаха консултации по казуса „Желяз Андреев”

Започнаха консултации между България и Съединените щати по казуса „Желяз Андреев", предаде NOVA. Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че дори и при най-тежкия сценарий позицията на прокуратурата ще бъде, че не са налице предпоставки за екстрадирането на петимата българи.
 

Разговорите са в два етапа. Очакват се и окончателното решение.  Възможно е въпреки всичко американските власти да поискат  екстрадиционно производство, ако преценят това е необходимо. 
 

"От вчера тези консултации са факт. Участват Министерството на правосъдието и върховната прокуратура, както и държавният департамент и прокуратурата на Флорида, от американска страна. Предпоставките за екстрадиране, според мен, не са налице. Ако се стигне до ситуация, в която Америка настоява, това ще е позицията на прокуратурата”, заяви Цацаров. 

 

За екстрадирането на българи, задържането на кмета Иванчева и футболното хулиганство - цялото интервю на главния прокурор Сотир Цацаров гледайте утре сутрин в „Здравей, България”.

 

Още по темата: Българите твърдо зад Желяз: Да го защитим от екстрадиране!

 

Коментари

Новини Варна