IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
16:07 | 24 април 2018
Обновен: 11:46 | 17 април 2024

Симеонов: Предложението за пушенето в заведения ще бъде внесено в НС

Той призова представителите на бизнеса и синдикатите да изразят своята позиция

По материала работи: Слав Велев
Симеонов: Предложението за пушенето в заведения ще бъде внесено в НС

Предложението за промяна в закона за здравето, която връща възможността за пушене в обособени помещения в заведенията за хранене и развлечения, ще бъде внесена в Народното събрание, съобщи вицепремиерът Валери Симеонов по време на заседание на съвета за тристранно сътрудничество.

 

Той призова представителите на бизнеса и синдикатите да изразят своята позиция по това предложение, както и по законопроекта за реклама на хазартни игри, който също ще бъде внесен в парламента.

 

Преди десетина дни вицепремиерът и председател на НФСБ заяви, че партията му има намерение да внесе в НС предложение за промяна в закона за здравето,  с която да бъде разрешено тютюнопушенето в обособени помещения в заведенията за хранене и развлечения.  Вицепремиерът заяви, че не разбира смисъла да се ограничава пушенето в заведения, при положение че по думите му настоящият закон не се спазва.

 

Вчера стана ясно, че идеята за поправката не би срещнала подкрепата на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Министър-председателят даде да се разбере, че е против подобни предложения за либерализиране на режима. „Ние в ГЕРБ, понеже навремето го въведохме, сме убедени, както и сега подкрепих всички действия, свързани с борбата срещу тютюнопушенето, увреждащо човешкото здраве. Това ще ми бъде мнението, ако се постави темата", каза Борисов.

 

Преди дни в предаването на "Седмицата" на Дарик подобно лично мнение, че няма нужда да се прави промяна в режима за пушене на закрито, изрази и депутатът от ГЕРБ и председател на правната комисия в НС Данаил Кирилов. Валери Симеонов.

 

dariknews.bg

 

 

Коментари

Новини Варна