IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
10:51 | 25 април 2018
Обновен: 06:18 | 16 април 2024

Гумите на автобуса ковчег – надясно! Вина на шофьора?

Делото за трагедията на "Тракия" може да започне след 12 месеца

По материала работи: Слав Велев
Гумите на автобуса ковчег – надясно! Вина на шофьора?

Шофьорът на автобуса от жестоката катастрофа на "Тракия" може да е реагирал неадекватно по време на инцидента. Това обяви адвокатът на шофьорката, обвинена за трагедията, Николай Кокинов.

 

Той разказа, че е минал покрай мястото на произшествието няколко часа по-късно и лично е видял, че гумите на автобуса са били извити надясно.

 

"Предполагам, че при всички случаи водачът се е отклонил надясно", каза Кокинов пред Нова тв.

При жестоката катастрофа на 13 април на магистралата загинаха шест души, а над 20 бяха ранени. Шофьорката, изпреварвала автобуса по време на инцидента, бе обвинена за трагедията. Вчера Цвета Таскова бе пусната от ареста срещу 5000 лв. гаранция.

 

"Тя все още е в психически шок, като всяка човешко същество съжалява и страда, никой не е искал да се случи подобно нещо", обясни защитникът й.

 

Той припомни, че законът е квалифицирал това деяние като непредпазливо. "По закон при всички случаи тя щеше да бъде освободена след месец и половина", уточни Кокинов.

 

Той обясни, че на този етап има само оглед на автомобила и тепърва предстои да бъдат направени експертизи. Адвокатът прогнозира, че делото може да започне най-рано след 12 месеца.

 

"На този етап единственото, което е сигурно, е, че Цвета Таскова е предприела изпреварване на автобуса. Предполагам, че е твърде вероятно да има и някаква форма на съпричиняване, тъй като 1200-килограмов  автомобил трудно може да изтласка 12-тонен автобус от пътя само при един лек удар. Тепърва тези факти ще бъдат изяснявани от разследването. Твърде вероятно е и шофьорът на автобуса да е реагирал неадекватно и да е извил волана инстинктивно надясно. Засега обаче това са само предположения", каза още Кокинов.

 

Dnes.bg

 

Четете още: 5000 лв. гаранция за жената, ударила автобус на АМ „Тракия”

Коментари

Новини Варна