IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
16:11 | 25 април 2018
Обновен: 11:58 | 3 март 2024

Изгоря офис на ДПС в родното село на Мустафа Карадайъ

Пожарът е с много щети

По материала работи: Борис Проданов
Изгоря офис на ДПС в родното село на Мустафа Карадайъ

Отново голям пожар е избухнал в Борино, като все още пожарникари гасят огъня. Изгорели са два гаража, партиен офис на ДПС, джип „Тойота" и пристройка към хотел, съобщи началникът на пожарната в Смолян старши комисар Симеон Цървуланов. Сигналът за пожара е подаден около 2 часа тази нощ, като на място е бил изпратен целият наличен състав на пожарната от Доспат, които са били подпомогнати от колегите им от Девин. В гасенето на пламъците се включили и десетки доброволци и водоноската на Община Борино. „Аз съм на мястото на пожара, все още догасяме, на този етап не мога да коментирам причини, тъй като тепърва ще се изясняват и се прави оглед", коментира още старши комисар Цървуланов.


Според хора от селото е имало и взрив на газова бутилка на автомобил, но това на този етап не се потвърждава от пожарната. Пострадали са още плевня и дърварник. Според запознати, в гаражите е имало стока за около 30 000 лв, която също е била унищожена. Данни за пострадали хора няма. На място са екипи и на полицията.


„Изясняваме обстоятелствата около пожара, работим по всички версии, включително и за умишлен палеж", коментира директорът на полицията в Смолян старши комисар Николай Димов.


Миналата седмица отново в Борино имаше голям пожар, който тръгна в малките часове на нощта и бе гасен цяла нощ. При него изгоряха селскостопански постройки и намиращите се в тях инвентар, фураж и бидони с катран.


24smolian.com

Коментари

Новини Варна