IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
16:37 | 25 април 2018
Обновен: 07:07 | 17 април 2024

Кой да замества Иванчева, питат зам.-кметовете от Община Младост

Иванчева иска да ползва полагаем отпуск

По материала работи: Слав Велев
Кой да замества Иванчева, питат зам.-кметовете от Община Младост

 

Заместник-кметовете на Столична община в район „Младост” Владимир Клисуров и арх. Румен Русев питат кой да замести задържания кмет Десислава Иванчева. Те се обръщат с декларация до членовете и председателя на Столичния общински съвет, както и до кмета на София Йорданка Фандъкова. Те искат да се изясни легитимността на отпуска на Иванчева, оттам и кой да я замества.

 

В районната администрация на „Младост” вчера е получено заявление от кмета Десислава Иванчева, препратено от Столична община. В него тя посочва, че желае да ползва полагаем отпуск, по време, на който да бъде замествана от единия заместник-кмет Владимир Клисуров.

 

Юристите обаче не са единодушни дали отпускът е законосъобразен. Има вероятност той да е нелегитимен и Иванчева да не може да посочва свой заместник. Ако отпускът е легитимен, тя не може да подпише заповед, съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация. И в двата случая всички последващи административни актове биха били незаконосъобразни, посочват зам.-кметове от район „Младост”.

 

Двамата заместници предлагат като решение да работят в екип. "С това поемаме отговорността пред избирателите, посочили г-жа Иванчева за кмет, а тя от своя страна нас - за нейни заместници. Предвид спецификата на проблемите в „Младост”, огромна част, от които касаят задълбочен и компетентен анализ на процедури, свързани със строителство, излизаме със следното предложение до Столичен общински съвет. На основание чл. 39 ал. 3 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, за заместващ избрания кмет да бъде посочен Румен Русев, архитект и инженер с огромен стаж. За целта Владимир Клисуров се самоотвежда, като вариант за поста", посочват в декларацията.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна