IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
16:50 | 26 април 2018
Обновен: 03:27 | 25 април 2024

630 екипа обикалят селата без районно МВР

Направени са 1 586 посещения в 1 233 населени места, в които няма постоянно полицейско присъствие

По материала работи: Слав Велев
630 екипа обикалят селата без районно МВР

Регистрираните престъпления в селата са 4 969, а най-много престъпления са регистрирани в София-град - 769. Това обяви силовият министър Валентин Радев на редовния си месечен брифинг в Министерство на вътрешните работи (МВР) по отношение на престъпленията, които се извършват в малките населени места.

 

Създадени са общо 630 мобилни екипа, които обикалят селата. Направени са 1 586 посещения в 1 233 населени места, в които няма постоянно полицейско присъствие.

 

Получени са общо 818 сигнала. 25% от получените сигнали са от компетентността на други институции според данните на МВР.

 

МВР шефът посочи, че най-много сигнали за посещение на мобилните екипи са направени от Монтана, Сливен, Пловдив и Добрич.

 

От Враца не е получен нито един сигнал.

 

Сигналите от компетентността на МВР са за извършени престъпления, нарушения на закона за движение по пътищата, както и за нарушения на обществения ред. Последните са за нарушаване на нощната тишина и проблеми с лица от ромски произход - 136 сигнала.

 

По отношение на пропуснатата проверката на аерогарата, Радев отговори, че скоро ще публикува информация, с която да стане ясно кой е виновен и защо е възникнала тази ситуация. "Взели сме си бележка и сме засилили полицейските екипи на летището", допълни той.

 

Младен Маринов, главен секретар на Министерство на вътрешните работи, посочи, че продължава да се работи за откриване на избягалите престъпници от Централния софийски затвор.

 

news.bg

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна