IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
09:59 | 27 април 2018
Обновен: 11:59 | 3 март 2024

Марковски: Иванчева не е докосвала парите, веществото е пренесено върху нея

Адвокатът обясни, че по протокол от действията по задържането на кметицата веществото е намерено само върху два квадратни сантиметра по външната дясна част на дланта й

По материала работи: Борис Проданов
Марковски: Иванчева не е докосвала парите, веществото е пренесено върху нея

Химическото вещество, което се използва за маркиране на пари, е пренесено върху ръцете на кметицата на столичния район "Младост" Десислава Иванчева. Тя не е докосвала парите. Това заяви пред bTV защитникът на Иванчева Марин Марковски.

 

Адвокатът обясни, че по протокол от действията по задържането на Иванчева веществото е намерено само върху два квадратни сантиметра по външната дясна част на дланта на едната ръка на Иванчева. Според защитника веществото върху ръката на Иванчева е много малко и то е пренесено върху кметицата, докато тя е писала възражение. Тогава върху листа на възражението е бил протоколът за парите, които са броени на място.
 

Разследването е констатирало и че Иванчева е имала малко от веществото и под носа, като се обяснява, че Иванчева сама го е пренесла там.

 

Адвокатът обаче е на друго мнение - той припомняме, че при показната акция по ареста на кметицата полицайка хваща за устата Иванчева, която в този момент вика, че не ѝ е бил осигурен адвокат. "Има една снимка как полицайка я хваща за устата. В един момент Иванчева вика "Искам моя адвокат" и полицайката я хваща за устата. Тази полицайка е с ръкавицата, ето тя е пренесла веществото. Това са фактите", категоричен е Марковски.

 

Проведен експеримент в студиото на сутрешния блок на телевизията показва, че веществото наистина може да бъде пренесено от един носител на друг само с просто ръкостискане, което подкрепя твърденията на Марковски.
Адвокатът определи като детска мечта риториката на прокуратурата, от където заявиха, че "Иванчева е светнала като коледна елха".

 

"Прокуратурата ни връща към детството - светването като коледна елха е в мечтата на прокурора, свързана с детските му години", отсече Марковски. По думите му цялото дело срещу Иванчева представлява "низ от компромати, които са изключително примитивни". "Когато посредникът е поставил парите в колата и е излязъл, къде са гаранциите, че той демонстративно е поставил парите пред кметицата и зам.-кметицата?", попита Марковски.
 

Според адвоката няма и нито една среща между Иванчева и Ваклин, на която кметицата да е искала подкуп. Той напълно отрече и твърденията, че има записи, в които кметицата казва "поставили сме Ваклин на колене, да си плати". "Това е абсолютна лъжа. Аз съм чел записите, такъв израз няма. От СРС-та такъв израз няма", категоричен е Марковски. Нямало и нито едно доказателство, че Иванчева е искала подкуп от 500 хил. лв. от Ваклин. 

 

"Аз съм мъчително притеснен, защото авторитета на прокуратурата означава доказателства и нищо повече", оцени Марковски.

news.bg

Коментари

Новини Варна