IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
09:21 | 7 май 2018
Обновен: 11:20 | 5 май 2024

Започва Международно изложение на малинопроизводителите

За пръв път у нас

По материала работи: Юлиян Атанасов
Започва Международно изложение на малинопроизводителите

Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните организира Международно изложение на малинопроизводителите и ягодоплодните 2018. То ще се проведе от 7 до 9 май във Велико Търново (Арбанаси), Рачев Хотел Ресиденс. Съпътстващо събитие е 11-тата Световна конференция на малинопроизводителите IRO 2018.

 

Участие в изложението ще вземат водещи  производители на малини и ягодоплодни. Ще присъстват и много компании, занимаващи се с производство и търговия на техника, инвентар и препарати за растителна защита. Събитието е подкрепено и от Държавен фонд “Земеделие”.

 

Съпътстващата IRO 2018 е световна и престижна  малиниконференция, която се провежда на всеки две години. Акцент в програмата ще са предизвикателствата пред земеделците. Особено внимание ще бъде обърнато на борбата с вредителя Дроздофила сузуки. Други теми, които ще бъдат засегнати, са безопасността на храните и вариантите за преодоляване на предизвикателствата, свързани с глобалните климатични промени.Специален гост на събитието ще бъде председателят на Международната организация на малинопроизводителите Антонио Домингес.

 

agrozona.bg

Четете още: Румънците чакат българските череши

Коментари

Новини Варна