IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
10:40 | 13 май 2018
Обновен: 14:08 | 1 май 2024

Авто-мото поход до Батак (ВИДЕО)

Народ, който не помни своята история, няма как да се съхрани

По материала работи: Борис Проданов
Авто-мото поход до Батак (ВИДЕО)

Родолюбци от цялата страна яхнаха машините си, за да се присъединят към авто-мото похода до Батак. На тази дата ще бъдат почетени жертвите от клането в града - 142 години след трагичните събития. 

 

Маргарита Янкулова от Български Мотористи "Кан Аспарух", които са сред организаторите, припомни, че за пета година организират авто-мото поход, който потегля за Батак. Миналата година по думите й са били над 150-200, тази очакват повече.

 

„Идеята е да почетем паметта на загиналите в Баташкото клане, защото народ, който не помни своята история, няма как да се съхрани”, категорична е тя.

 

Ентусиастите се събраха се тази сутрин пред паметника на Васил Левски, за да направят и традиционната обиколка на София. Полиция съпровождаше колоната. По план първата спирка на авто-мото похода е след караулката на Цариградско шосе с цел да се събере цялата колона и да се синхронизира по магистралата със скорост около 100 км/ч. Ще има отбивка на разклона за Велинград на 68-ия километър, за да може колоната да събере и изостаналите да догонят. Втората спирка е на караулката след Септември, където се събират с още мотори от цялата страна.

 

БГНЕС

 

Коментари

Новини Варна