IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
17:39 | 20 май 2018
Обновен: 08:31 | 2 май 2024

Медици от ловешката болница блокираха пътя София – Варна

Предупреждават, че протестите ще продължат

По материала работи: Борис Проданов
Медици от ловешката болница блокираха пътя София – Варна

Пореден протест на медици от болницата в Ловеч блокира движението по пътя София - Варна в района на пътен възел Абланица, информира БНР.

 

Демонстрацията е срещу лошото финансово състояние на здравното заведение и неясното му бъдеще.
 

В акцията участват близо 200 души - медици от ловешката болница и жители на града. Те настояват държавата да предприеме адекватни мерки за излизане от тежкото финансово състояние на болницата.
 

В петък недоволните са изпратили писмо до министъра на здравеопазването и областния управител на Ловеч, в което настояват да бъде сформиран кризисен щаб, който в 14-дневен срок да определи статута на болницата. Ако искането не бъде изпълнено, на 1 юни лекари от възлови отделения в лечебното заведение ще подадат оставки, което ще блокира работата на ловешката болница.

 

Медиците също така искат оставката на заместник-министъра на здравеопазването Жени Начева, защото не може да се справи с проблемите на закъсалите лечебни заведения.

 

Те предупреждават, че протестите ще продължат до разрешаването на проблема.

 

Блокадата на пътя ще продължи до 18 часа, като автомобилите ще бъдат пропускани през 10 минути, за да не се образуват големи задръствания, съобщава още БНР.

Коментари

Новини Варна