IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
08:30 | 21 май 2018
Обновен: 19:22 | 21 март 2024

В 651 училища днес се явяват зрелостници на матура по БЕЛ

МОН: Ще има видеонаблюдение във всички стаи!

По материала работи: Борис Проданов
В 651 училища днес се явяват зрелостници на матура по БЕЛ

Първият зрелостен изпит по български език и литература в 12-и клас на 21 май ще се състои в 651 училища, в над 4200 класни стаи, като в него ще участват 10 100 квестори. Това съобщи на пресконференция заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова. Вторият задължителен държавен зрелостен изпит по различни предмети в 12-и клас е на 23 май.

 

Михайлова обясни, че в правилата за информационна сигурност, които са разпространени до всички образователни институции, в които ще има матури, е заложено видеонаблюдението в училищата.

 

На въпрос "има ли опасност от изтичане на отговорите на матурите", заместник-министър Михайлова отговори: "Взимаме всички мерки, така че на следващата година, да няма такива въпроси".

 

В системата на образованието има толкова много хора и разчитаме на всички учители, които са ангажирани с организирането на матурите, заяви Михайлова, цитирана от БТА.

 

Тя припомни, че миналата година имаше най-малко анулирани писмени работи на зрелостници на матурите в 12-и клас, тъй като беше въведено изпитите да са на модули. И сега запазваме времето за модулите на държавните зрелостни изпити, като природните науки и математиката са в два модула, при английския език и при географията и икономиката - вторият и третият модул са с различна продължителност от всички останали предмети, обясни заместник-министър Михайлова.

 

Още по темата: Щрихи от утрото" (16.05.2018) - Как протича кампанията по матурите?

Коментари

Новини Варна