IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
16:03 | 23 май 2018
Обновен: 07:00 | 16 април 2024

Катализатори ще се продават само с документ за произход

Предстои да бъде изградена система за рециклиране на отпадъци от текстил

По материала работи: Слав Велев
Катализатори ще се продават само с документ за произход

Предаването и приемането на отработен катализатор, отделен от автомобил, ще става само с декларация за произход, попълнена от собствениците. Това реши днес Министерският съвет.

 

Предвижда се още в електромобили, чийто тип е одобрен след 1 януари 2019 г., да не може да се използват оловни акумулаторни батерии за задвижването им.

 

Промяната е в Наредбата за излезлите от употреба моторни превозни средства, която поставя краен срок за употребата на олово в системи с високо напрежение над 75 V, които се използват само в превозни средства от категории M1 и N1. В Наредбата се посочва, че оловото, живакът, кадмият и шествалентният хром са забранени в материалите, като се прави изключение само за случаи, когато тези метали не може да бъдат заменени, съобщи правителственият пресцентър.

 

Министрите одобриха и промени в Наредбата за разделно събиране на биоотпадъците и третиране на биоразградимите отпадъци с цел намаляване на количеството депониран боклук с 35% до 2020 г.

 

С промени в Закона за управление на отпадъците се въвеждат европейски хармонизирани критерии за токсичните отпадъци.

 

С промените се поставят основите на система за събиране на отпадъци от текстил.

 

Четете още: 

 

Коментари

Новини Варна