IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
11:14 | 24 май 2018
Обновен: 14:48 | 22 март 2024

Жълт код за валежи в две области на страната

В източните райони ще е предимно слънчево

По материала работи: Слав Велев
Жълт код за валежи в две области на страната

Днес облачността над Западна България ще е по-често значителна и ще има превалявания, придружени с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в планинските райони в часовете около и след обяд, но вечерта ще затихват.

 

Жълт код за валежи и гръмотевична активност е обявен за днес за две области на страната - Кюстендилска и Благоевградска.

 

Синоптиците отбелязват, че през денонощието в тези райони ще има валежи, на места значителни, придружени с гръмотевици. На места в двете области количествата ще достигнат до 35 л/кв.м., в отделни райони и повече.

 

В източните райони ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури в повечето места ще са между 24 и 29 градуса.

 

В планините ще е предимно облачно с превалявания от дъжд, на места придружени с гръмотевици. Без валежи и с повече слънце ще се задържи в масивите в източните райони. Вечерта явленията ще отслабнат. Ще духа до умерен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17 градуса, на 2000 метра – около 10 градуса.

 

По Черноморието ще бъде предимно слънчево с по-значителни увеличения на облачността в южните райони. Валежи са малко вероятни. Ще духа умерен североизточен вятър, който вечерта ще отслабне. Максимални температури на въздуха – между 22 и 25 градуса. Температурата на морската вода е 20-22 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна