Градушка унищожи селскостопанската продукция в села в Девинско
Природната стихия се извила днес в късния следобед
Публикувана: 13 Jun 2018 | 21:25

Гръмотевичната буря, придружена от проливен дъжд и градушка, унищожи селскостопанската продукция на девинските села Триград и Гьоврен. Сериозни поражения има и по инфраструктурата на с.Гьоврен, ледените късове са изпочупили стъклата на автомобил.

 

Природната стихия се извила днес в късния следобед. Около половин час се изсипвали ледени късове с големина на лешник и орех в Триград, а около час в Гьоврен.

 

„Имаме сериозни поражение по пътната инфраструктура на селото. На няколко места асфалтът е отнесен, достъпът до селото е затруднен. Цялата селскостопанска продукция на хората в селото е унищожена, пострада и автомобил“, заяви кметът на Гьоврен Шукри Саидов. Няма пострадали хора и имущество в селото, като на места ледената покривка е била близо 50 см.

 

„Валя проливен дъжд и градушка, цялата селскостопанска продукция в селото е унищожена, със сигурност има поражения и по мурсалския чай“, коментира и кметът на Триград Цветан Славков. Според него няма пострадали имоти в селото, но пораженията по насажденията са сериозни и непреодолими. По думите на кмета всичко побеляло, близо 5 см е била ледената настилка в Триград.

 

Проливен дъжд, гръмотевици и градушка паднаха на много места този следобед в Смолянско. Освен в областният град, валежи имало в селата Момчиловци, Широка лъка, Стойките, Соколовци и Пампорово.

 

dariknews.bg

Коментари ( 0 )