МВнР изяснява случая с починалото в турски хотел българче
Консулът ни отива на място за срещи с прокурори и полиция
Публикувана: 13 Jun 2018 | 17:32

Министерството на външните работи ще изяснява на място обстоятелствата около смъртта на българче в турския курорт Дидим.

 

Инцидентът, довел до смъртта на малката Вивиан, е станал на 8 юни на пързалка в аквапарк. След нея се спуска друго дете, удря я в корема, а след това Вивиан е местена в три болници в два града, за да й бъде оказана помощ.

 

По указания на министър Екатерина Захариева незабавно е осъществен контакт със семейството с молба да предоставят документите, с които разполагат, съобщиха от МВнР.

 

Документите са получени на турски език и вече са предоставени на Генералното консулство на Република България в Истанбул с указания да се запознае с тях и да изпрати консулско лице, което да установи контакт с местните власти.

 

Българският консул Момчил Русинов вече пътува с цялата събрана информация, за да изясни на място обстоятелствата около смъртния случай на 8 юни 2018 г.

 

Той ще посети прокуратурата в областния център Айдън, разследващите полицаи в град Дидим и управителя на хотела, в който е станала трагедията.

 

Отделно Генералното консулство ще поиска от Прокуратурата на Република Турция информация за водените процесуално-следствени действия.

 

Коментари ( 0 )