IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
14:25 | 19 юни 2018
Обновен: 11:11 | 21 април 2024

Оправдаха обвиняемите по делото за взрива в Горни Лом

По делото са разпитани близо 200 свидетели

По материала работи: Слав Велев
Оправдаха обвиняемите по делото за взрива в Горни Лом

Окръжният съд във Видин оправда четиримата обвиняеми по делото за взрива в завод "Миджур" в Горни Лом преди близо четири години. При експлозията в предприятието за утилизация на боеприпаси на 1 октомври 2014 година загинаха 15 човека.

 

Обвинение бе повдигнато на четирима души - на собственика на завода Валери Митков, на бившата служителка в предприятието Палма Иванова, която е отговаряла за безопасността на труда, на бившия началник на отдел "Контрол на общоопасните средства" в МВР Божидар Василев и на Ивелина Бахчеванова - бивш директор в икономическото министерство.

 

По делото са разпитани близо 200 свидетели. Пред съда са застанали и 40 експерти-вещи лица. 180 тома са материалите по делото.

 

 На 1 октомври 2014 г. при утилизация на противопехотни мини в завод „Миджур“ в Горни Лом живота си изгубиха 15 души – 13 мъже и две жени, от тях 11 са работници, които са били на смяна и 3-ма са от ръководството на дружеството. При взрива са пострадали и 2 жени, които са били настанени в болница без опасност за живота.

 

dariknews.bg

 

Коментари

Новини Варна