IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
15:26 | 20 юни 2018
Обновен: 18:36 | 19 април 2024

Край на обжалванията: Бедечка е парк!

Защитниците на парка в Стара Загора обявиха окончателна победа

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Facebook

Вече е в законна сила решението на Административния съд в Стара Загора, с което бе отхвърлено и последното обжалване срещу запазването на парк "Бедечка", съобщават защитниците на парка.

 

Нови обжалвания не последваха, а с това окончателно бе потвърдено почти единодушното решение на Общинския съвет в града да запази 300 декара паркова площ от застрояване. В приложението площта, която беше предвидена за застрояване, сега отново е за парк.

 

Сега предстои решението на Общинския съвет в Стара Загора за нов устройствен план на парк "Бедечка" да бъде обнародвано в Държавен вестник.

 

Оспорването на решението на Общинския съвет дойде от областната управителка Гергана Микова. Съдът обаче определи, че оспорването е неоснователно "тъй като на територията е налице паркова среда", "резултат от съзнателни паркоустройствени действия, осъществени през 60-те до 80-те години на ХХ век. През този период са проведени и асфалтирани алеи, засадени са групи от едроразмерна дървесна и храстова растителност... Осъществено е и затревяване на площи..."

 

"Решението на съда влезе в законна сила на 1 юни 2018 г. Така и децата на Стара Загора получиха още един подарък за празника си", коментираха от "Запазете Бедечка".

 

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна