IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
16:34 | 20 юни 2018
Обновен: 07:37 | 16 април 2024

Мълния уби 29-годишна пастирка в Петричко

Жената прибирала овцете в кошара, когато била покосена

По материала работи: Слав Велев
Мълния уби 29-годишна пастирка в Петричко

Мълния удари 29-годишната Валентина Илиева от петричкото село Кукуряхцево и я уби на място. Трагичният инцидент станал в края на миналата седмица, когато младата пастирка и Митко, с когото живеели на семейни начала, прибирали стадото овце, тогава за пореден път започнало да трещи и вали над селото.

 

Бурята се разразила в събота следобед. Валентина била на открито място, близо до кошарата, бързайки да прибере стадото в кошарата.

 

Уплашена от поройния дъжд и гръмотевиците тя гушнала две от животинките, когато светкавица от развилнялата се гръмоносна вихрушка се стоварила върху нея и върху няколко от овцете, съобщава "Монитор".

 

От известно време Валентина и Митко живеели като семейство заедно в селото и той вече бил решил в близките дни да й предложи брак.

 

Трагедията е голяма въобще за района, коментираха вчера кметове на съседни петрички села. Те бяха единствената семейна двойка в село Кукуряхцево от всичките 34 жители. В района на Огражден планина ги познават като работливи и скромни млади хора

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна