IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
10:32 | 20 юни 2018
Обновен: 04:00 | 26 март 2024

Плевен може да остане без междуградски автобуси

Причината е, че Общината няма право да проведе обществени поръчки

По материала работи: Слав Велев
Плевен може да остане без междуградски автобуси

Плевен може да остане без междуградски автобуси до София и до големите областни градове. Причината е, че Общината няма право да проведе обществени поръчки, съобщи БНР.

 

Автобусните превозвачи ще поискат промяна на Наредбата за транспортните схеми на обществените превози на пътници с автобуси на предстоящата среща с ресорния заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев.

 

Автобусните линии от Плевен до София, Ловеч, Бургас и Русе, и обратно, в скоро време могат да бъдат закрити. Причината е отказ от страна на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" общината да проведе обществена поръчка за тях.

 

Председателят на браншовото сдружение в област Плевен Палушка Георгиева обясни, че автобусните линии не отговарят на изискването на Наредба 2 - да има 60-минутен интервал между две разписания, с две еднакви спирки, в едно направление.

 

news.bg

Коментари

Новини Варна