IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
България
12:54 | 20 юни 2018
Обновен: 11:10 | 25 март 2024

Симеонов защити подалата оставка зам.-мнистърка, иска тя да се върне на поста

Той припомни, че първоначално участието на Росица Димитрова в конференцията на ООН не е било планирано, но се е наложило да замине в последния момент

По материала работи: Слав Велев
Симеонов защити подалата оставка зам.-мнистърка, иска тя да се върне на поста

Вицепремиерът Валери Симеонов защити освободения тази сутрин заместник-министър на труда Росица Димитрова и поиска тя да бъде върната на поста. Според Симеонов Росица Димитрова е пожертвана от премиера Борисов и това саботира работата на държавната администрация.

 

Вицепремиерът обясни, че е изразил позицията си и пред министър-председателя. Той припомни, че първоначално участието на Росица Димитрова в конференцията на ООН не е било планирано, но се е наложило да замине в последния момент, след поет ангажимент пред депутатите.

 

По-рано правителствената пресслужба съобщи, че заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова е подала оставка. Мотивът за оттеглянето от поста е общественото напрежение около участието на Димитрова миналата седмица в 11-тата световна конференция на ООН за Конвенцията за правата на хората с увреждания, за което бяха похарчени 8980 лева от бюджета на социалното министерство. Самолетният билет за шестдневната командировка е бил купен в последния момент, въпреки че за конференцията се е знаело още през март, и е струвал 8300 лева. Оставката на Димитрова е приета от премиера Бойко Борисов.

 

dariknews.bg

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна