IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
15:02 | 22 юни 2018
Обновен: 11:11 | 25 март 2024

МВР: При наводнение идете на горния етаж

Над 100 сигнала за паднали дървета, наводнени мазета, сутерени, подлези и улици са получени в специализираните звена на "Пожарна и аварийна безопасност"

По материала работи: Слав Велев
МВР: При наводнение идете на горния етаж

 

При наводнения хората да се качват на горните етажи на къщите си, да звънят на спешния телефон 112.

 

Това призова началникът на сектор "Оперативна дейност" главен инспектор Стефан Стефанов на пресконференция. Той поиска гражданите да не се опитват да спасяват потънали или носени от пороя коли. Оказа се, че за да бъде понесен един автомобил са необходими само 15 см вода.

 

Над 100 сигнала за паднали дървета, наводнени мазета, сутерени, подлези и улици са получени в специализираните звена на "Пожарна и аварийна безопасност". Това съобщи главен комисар Никола Николов, директор на националната пожарна.

 

Специални писма са изпратени до областните администрации на Видин, Ловеч, Монтана и Враца заради задаващия се дъжд. Заради прогнозата за обилни дъждове в събота се очаква цялата страна да е в код "Жълто" с изключение на градовете Добрич, Силистра, Перник, София област и София град.

 

За радост няма пострадали и ранени хора, обясни Николов. Никъде не е обявявано бедствено положение, допълни той след проливните дъждове от последните дни.

 

От НИМХ прогнозите за метрологичната обстановка за идните дни е, че се очакват силни ветрове и дъждове. За това са изпратени писма до областните управители да вземат допълнителни мерки като наблюдават критичните участъци на речните корита, шахтите, ВиК системите. Доброволните отряди да са в готовност, са поискали от спасителните звена на МВР.

 

Те са посъветвали полицейските структури да са внимателни и готовността им да остане на високо ниво. Съоръженията, предназначени за гасене и отводняване да са в готовност и в кратък срок да се притекат на помощ, обясни гл. комисар Николов.

 

news.bg

Коментари

Новини Варна