IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
16:33 | 14 юли 2018
Обновен: 04:07 | 26 април 2024

Посетители в НС към депутатите: Мислете за народа

В Народното събрание е изложен оригиналът на конституцията, приета от Седмото велико народно събрание на 12 юли 1991 г

По материала работи: Слав Велев
Посетители в НС към депутатите: Мислете за народа

Да мислят за тоя народ, да работят за обществото и да не забравят клетвата, която са положили, също и да задържат младите хората в страната. Това бяха някои от препоръките, които посетители в днешния ден на отворените врати в сградата на Народното събрание отправиха към депутатите, предаде БГНЕС.

 

Още от сутринта хора се възползваха от възможността да видят мястото, където заседават и творят закони народните представители.

 

Именно, за да види мястото, което е ковачница на законите, днес тук е дошъл и Людмил. „Интересно ми е каква е обстановката, в която работят народните представители. Аз не бях влизал никога в Народното събрание и ми беше интересно да погледна, да видя как прекарват работното си време”, каза той. Препоръката на този мъж към депутатите е повече да обръщат внимание на хората. „Да се мисли за тоя народ!”, каза той.

 

Димо също идва за първи път в парламента и не скри, че му е било доста интересно. „Днес нямаше възможност да видя как протича един дебат, ама въпреки всичко поне успях да седна на челните места”, каза мъжът. Той поиска да каже на депутатите: Да работят за обществото и да не забравят клетвата, която са положили за българския народ.

 

18-годишният Тодор не иска да бъде политик, а доктор. Младият човек препоръча на депутатите да се опитат да задържат в България неговите връзстници.

 

По-малко да се карат, да бъдат конструктивни, препоръчмали на депутатите хората, с които днес се срещнала и лично председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. „Дори една дама ме поздрави, че се опитвам да внасям в залата разбирателство. Трудно е да се усмиряват опозиция и управляващи понякога. Понякога депутатите са изключително емоционални, но трябва да бягаме от личните нападки. Политиката, политиките са важни да се отстояват, но когато нещата стигат до личностни нападки, това омръзва и на хората и точно това ми казват: Направете така да има дебати, да няма личностни нападки, защото на хората не им харесва”, каза тя.

 

През февруари в Народното събрание също имаше ден на отворените врати, а Караянчева не скри, че иска това да стане традиция, защото е важно българските граждани да дойдат и да видят къде работят техните народни представители.

 

В Народното събрание е изложен оригиналът на конституцията, приета от Седмото велико народно събрание на 12 юли 1991 г., и е представена изложба на фоторепортера Велислав Николов със знакови моменти от гласуването на основния закон. Денят на отворени врати приключма в 16:00 часа.

 

Monitor.bg

 

 

Коментари

Новини Варна