IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
17:19 | 18 юли 2018
Обновен: 01:53 | 18 май 2024

Изслушаха кандидата за управител на НЗОК в НС, какви са идеите му

D-р Дечев се ангажира в срок от три месеца да предложи мерки, които да гарантират финансовата стабилност на здравноосигурителната институция

По материала работи: Слав Велев
Изслушаха кандидата за управител на НЗОК в НС, какви са идеите му

Да се промени политиката на заплащане на онколекарства от страна на здравната каса, да се промени и редът, по който наши граждани се изпращат за лечение в чужбина, са сред основните идеи, които предлага единственият кандидат за управител на касата д-р Дечо Дечев.

 

По време на изслушване пред парламентарната здравна комисия д-р Дечев се ангажира в срок от три месеца да предложи мерки, които да гарантират финансовата стабилност на здравноосигурителната институция.

 

Сред идеите на кандидат-управителя са лечението на редките болести да се заплаща не от касата, а от Министерството на здравеопазването, а здраноосигурените лица да получават ежемесечно или веднъж на тримесечие информация за похарченото за тях от здравната каса.

 

Друга мярка за оптимизиране на средства предвижда цялото следоперативно лечение на българи, оперирани в чужбина, да се извършва у нас. Д-р Дечев предлага още да се даде възможност на пациенти, които желаят по-скъпа терапия или по-скъпи от осигурените по каса медицински изделия, да доплащат кешово.

 

В заключение д-р Дечо Дечов заяви, че, ако не получи подкрепа за идеите си, то той "няма какво да прави в здравната каса".

 

dariknews.bg

 

Коментари

Новини Варна