IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
14:29 | 22 юли 2018
Обновен: 02:21 | 5 март 2024

Новата седмица ще започне с дъжд, градушки и бури

Температурите ще се понижат

По материала работи: Борис Проданов
Новата седмица ще започне с дъжд, градушки и бури

Дъжд, гръмотевични бури и градушки ще има много места в първия ден на новата седмица, прогнозират синоптиците.

 

През нощта край морето в Северна България и планинските райони ще превали и прегърми. Сутринта утре ще започне със слънце над по-голямата част от страната, но по-късно през деня времето ще се влоши. 
 

Ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на много места ще има валежи и гръмотевични бури. Ще има и градушки.

 

Максималните температури ще са между 28 и 33 градуса, в София около 28 градуса, сочи прогнозата на НИМХ при БАН.

 

Над Черноморието около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 27-29 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

 

Над планините около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. По билата ще духа слаб до умерен западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 24 градуса, на 2000 метра - около 17 градуса.

 

Във вторник на много места в страната ще вали дъжд, придружен и от гръмотевични бури. Най-голяма е вероятността за интензивни валежи на места в Северна България и източната част на Родопската област. Ще има и градушки.

 

Количествата на валежите ще надхвърлят 25-30 м/кв.м., в отделни райони на Родопите - над 50-60 л/кв.м.

 

От север-северозапад, в Източна България по-късно и от североизток, ще проникне сравнително хладен въздух.

 

Температурите ще се понижат, най-съществено във вторник, когато максималните ще са между 23 и 28 градуса. В сряда ще има и слънчеви часове, главно преди обяд; температурите слабо ще се повишат, но ще останат по-ниски от обичайните за края на юли.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна