Индия иска да увеличи икономическото си сътрудничество с България
Според индийския президент Рам Нат Ковинд възможности за засилване на обмена между двете държави има и в сферата на образованието
Публикувана: 6 Sep 2018 | 17:45

Индия иска да увеличи сътрудничеството си в сферата на бизнеса, икономиката и инвестициите с България, като особено в сферата на образованието има поле за засилване на обмена. Това е заявил индийският президент Рам Нат Ковинд по време на среща с българския премиер Бойко Борисов в четвъртък, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.„Бихме искали да увеличим значително сътрудничеството в бизнеса, икономиката и инвестициите от Индия в България. Особено в областта на образованието имаме поле за засилване на обмена“, е подчертал президентът.

 

На свой ред българският премиер е посочил, че „това посещение е много знаково за нас и ще спомогне да увеличим интензитета на нашите отношения в различни сфери“.Фокус на разговорите между двамата е бил поставен върху възможностите за задълбочаване на икономическите отношения и сътрудничеството в областта на образованието и науката между двете страни. В същото време по-рано днес Ковинд и българският му колега Румен Радев откриха в Южния парк в столицата паметник на водача на индийското движение за независимост Махатма Ганди.

 

Повече за посещението на индийския държавен глава в България четете на Investor.bg.

Четете още: Тръмп благодари на Ким Чен-ун за доверието в него

 

Коментари ( 0 )