IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
21:48 | 10 септември 2018
Обновен: 09:21 | 16 април 2024

"Булгаргаз" иска по-скъп природен газ с 14%

Окончателното решение за цената ще е на КЕВР

По материала работи: Юлиян Атанасов
"Булгаргаз" иска по-скъп природен газ с 14%

"Булгаргаз" прогнозира 14% поскъпване на синьото гориво от октомври, съобщиха от компанията.Дружеството предложи на КЕВР да утвърди цена на природния газ за четвърто тримесечие на 2018 г. в размер на 456,65 лв./хм3 или в размер 43,41 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). Това е с около 14% повече в сравнение с третата четвърт на годината.

 

Общественият доставчик обяснява увеличението с очакваните по-високи доставни цени на природния газ от внос, по-високия курс на щатския долар спрямо лева, както и в резултат на акумулирания ефект от утвърдената продажна цена от юли, която според "Булгаргаз" е по-ниска от разходите за доставка.Цената на синьото гориво вече се вдигна с близо 11 на сто от юли.Окончателното решение за цената е на КЕВР. По правило при корекция в цената с повече от 5%, това се отразява и на тарифите на парно и топла вода.

dnes.bg

 

Четете още: Къде е модерният учител, защо има чиновници там?

 

 

 

Коментари

Новини Варна