Шофьорът на фаталния автобус: Не мога да си простя, трудно ми е!
Преди да тръгнат към манастира хората се радвали, че той ще ги кара
Публикувана: 10 Sep 2018 | 19:55

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За Григор Григоров 25 август започва традиционно. В края на деня 17 души не са между живите, а шофьорът с 40 години професионален стаж е друг човек."Сутринта като отидох да ги взимам, сигурно 5-6 жени ме прегръщаха и ме целуваха, че ще пътуваме заедно. Но как да знае човек, че това ще е последният ден…", спомня си мъжът.

 

"Седя си вкъщи, не мога да изляза навън. Съвестта, трудно ми е. Постоянно мисля за тези хора. Те бяха приятели, приятели. Представям си какво е на близките им. На ранените, които са все още сигурно по болници. Съжалявам за всичко, което се случи. Искам да изкажа съболзенования на близките на загиналите. Те бяха близки приятели от години. Също да изкажа на пострадалите съжаления", каза той пред bTV.

 

Мъжът няма спомен от фаталния момент. Задава си много въпроси. И чака съзнанието да му подаде ръка."Дали съм помагал, дали съм направил всичко, което е било по силите ми? Аз съм от живите, но какво съм направил за останалите след трагедията? Каквото и да им кажа е малко. Нито може да се върне случилото се. Аз не мога да си простя, дано те могат да ми простят. На много от тях имам телефоните, но как да звънна? Какво да им кажа...?", призна той.

 

Обяснява липсата на втори технически преглед с пропуск: "Ако съм виновен и имам вина, ще я понеса".

 

Четете още: България и Румъния ще се сътрудничат в борбата с чумата по свинете

 

Коментари ( 0 )