Една от причините за освобождаването на проф. Брънзов: Имал три фирми
Утре ще се проведе събрание на управителния съвет на Академията, на което ще бъдат обсъдени предложенията за изпълняващ длъжността директор на института
Публикувана: 12 Sep 2018 | 17:07

Бюджетът на НИМХ за тази година е по-голям с над 1 милион лева в сравнение с миналата, а заплатите на служителите в института са по-високи отколкото в другите институти. Това обявиха на пресконференция представители на Общото събрание на БАН.

 

Една от причините за освобождаването на професор Христомир Брънзов от поста „директор на НИМХ“ е, че има три фирми със сходен предмет на дейност, което противоречи на устава на БАН.

 

НИМХ възпрепятства провеждането на одит в института, а това засилва подозренията, че бюджетната му субсидия не се управлява законно и по целесъобразност, обясниха още от Общото събрание на БАН.

 

Утре ще се проведе събрание на управителния съвет на Академията, на което ще бъдат обсъдени предложенията за изпълняващ длъжността директор на института. Един от тях ще бъде предложен на председателя на БАН акад. Юлиан Ревалски, който е оправомощен да го назначи.

 

dariknews.bg

 

Четете още:  

Коментари ( 0 )