IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
21:54 | 17 септември 2018
Обновен: 09:26 | 16 април 2024

Ангелкова не вижда напрежение в кабинета, важен бил диалогът

Нямало и разговори да напусне поста министър на туризма

По материала работи: Юлиян Атанасов
Ангелкова не вижда напрежение в кабинета, важен бил диалогът

Министърът на туризма Николина Ангелкова не вижда напрежение в правителството, в което, по думите й, всеки изпълнява задълженията си.Ангелкова подчерта, че не е имало разговори да бъде оттеглена от поста министър на туризма. "Всичко се изясни, знае се кои са новите колеги, номинирани са в коалиционния съвет, всичко е обсъдено", допълни тя в предаването "Лице в лице" по bTV.Не мисля, че имаме разногласия с вицепремиера Валери Симеонов, каза още Николина Ангелкова. "За мен е важно в режим на диалог да изчистваме различните гледни точки, а със сигурност има такива", посочи тя.Нямам преки наблюдения колко тихи са били летните нощи в Слънчев бряг, каза министърът.

 

За 2018 г. се очаква около 8% ръст на туризма на годишна база. По думите ѝ най-сериозният проблем е свързан с кадрите. "Имаме страхотни и устойчиви ръстове, но за да можем да ги задържим и да постигаме още по-добро качество, кадрите са на първо място", заяви Ангелкова."Националните курорти трябва да имат специфичен статут – нещо, което ние направихме с промените в Закона за туризма, които предстоят да бъдат внесени в Народното събрание", отбеляза министърът.

 

dnes.bg

Четете още: Има реални предпоставки да се увеличи цената на хляба

Коментари

Новини Варна