IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
08:45 | 19 септември 2018
Обновен: 09:27 | 16 април 2024

След ареста на горските: Продължават претърсвания и разпити на свидетели

По данни на спецпрокуратурта групата е извършвала незаконен добив и търговия с дървен материал в периода от 2014 г. до момента

По материала работи: Слав Велев
След ареста на горските: Продължават претърсвания и разпити на свидетели

Близо 40 000 лева от незаконен дърводобив са открити в домовете на задържаните петима души от престъпната група, разследвана за незаконен дърводобив и търговия. Още вчера намерени бяха и пет незаконни пушки и голямо количество боеприпаси.

 

В ареста са шефовете на Държавното горско стопанство в Своге Петър Петров и Регионалната дирекция по горите - София инж. Милко Христов, както и собствениците на базата в село Батулия Георги Танев и синът му Петьо Георгиев, известен с прякора Петела.

 

По данни на спецпрокуратурта групата е извършвала незаконен добив и търговия с дървен материал в периода от 2014 г. до момента. Събрани са и доказателства за извършени от организираната престъпна група кражби на части от специализирана горска техника, умишлен палеж на автомобил и държане на огнестрелни оръжия без разрешение.

 

И днес продължават претърсванията и разпити на свидетели. Издирват се още съпричастни към групата.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна