IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
12:32 | 20 септември 2018
Обновен: 04:55 | 27 март 2024

Експерт: Смъртта на 10-годишно дете в асансьор беше предизвестен инцидент

От 13 години алармираме, че има огромен проблем със сигурността на асансьорите, напомни главният секретар на Българската асансьорна асоциация

По материала работи: Слав Велев
Опасно: Асансьори-убийци возят у нас

Инцидент в асансьор завърши със смъртта на 10-годишно дете в Кюстендил. Момчето загина от задушаване, притиснато от велосипеда си в асансьор в началото на тази седмица.

 

Това е предизвестен инцидент, коментира в предаването „Тази сутрин” на bTV Николай Маринков, главен секретар на Българската асансьорна асоциация.

 

Той уточни, че такива инциденти са случвали през годините в цяла Европа, заради което повечето европейски държави са обезопасяване на асансьорите още преди 40 – 50 години.

 

От 13 години ние като асоциация алармираме, че има огромен проблем със сигурността на асансьорите, че са прекалено стари, че трябва да бъдат модернизирани. Бездействието на правителствата, на институциите през тези 13 години причиниха смъртта на това дете”, обяви Маринков.

 

Според него държавата трябва да принуди в определен срок собствениците на кооперации със стари асансьори да ги модернизират.

 

btvnovinite.bg

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна