IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
България
09:04 | 21 септември 2018
Обновен: 17:37 | 23 март 2024

Новият регионален министър Аврамова продължава с новите магистрали

Аврамова добави, че хора със знание и опит като Нанков трябва да бъдат включени в работата на министерството

По материала работи: Слав Велев
Новият регионален министър Аврамова продължава с новите магистрали

Новият министър на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова продължава политиката с новите магистрали. "Изключително разчитам на екипа си, който е с много добра експертиза и много опит, разбира се предизвикателствата са големи и никак не са малко", коментира пред БНТ Аврамова.

 

"Аз съм инженер, познавам бранша, а в същото време като министър ще изпълнявам политическата програма на правителството. Ще има приемственост в политиката на министерството, основното е да продължим политиката за нови магистрални и скоростни пътища, за нова републиканска и пътна мрежа. Освен това, през 2019 г. стартират инвестиционните проекти, по които ВиК операторите ще бъдат бенефициенти за първи път. Ще продължим и въвеждането на новата тол система", обясни тя.

 

Аврамова добави, че хора със знание и опит като Нанков трябва да бъдат включени в работата, за нея е много ценно да ползва неговите знания и опит, той ще е един от стълбовете в министерството, ако остане, но не е ясно.

 

За оставки тя обясни, че политическата отговорност е морален акт на съпричастност към трагедията, не означава непременно вина на министър. Аврамова ще продължи да контролира всички действащи и бъдещи проекти.

 

"Инвеститорски контрол, който трябва да бъде завишен по изпълнението на всички инфраструктурни проекти, контрол за работата на ДНСК, както и към лицензираните фирми за строителен надзор. С колегите ще помислим, ако трябва ще променим и нормативната база за контрола на тези фирми, извършващи надзор", коментира тя.

 

news.bg

Коментари

Новини Варна