IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
12:46 | 22 септември 2018
Обновен: 07:38 | 20 април 2024

Депутати в палатковия лагер на майки с деца с увреждания

Поканата била към 240-те, отзовали се едва 10 избраници

По материала работи: Слав Велев
Протест на хора с увреждания. Снимка: Олег Попов, Investor Media Group, Архив

Зависима независимост - това е поредната инициатива на родителите на деца с увреждания. В навечерието на деня на Независимостта те поканиха всички 240 депутати на разговор в палатковия лагер до парламента. Отзовалите се народни представители бяха по-малко от 10 и без нито един от управляващото мнозинство.

 

Родителите описват положението, в което са поставени, като зависима независимост. По думите им хората с увреждания са поставени в зависимо положение не само заради самото си увреждане, предаде Bulgaria ON AIR.

 

Самото увреждане е считано като причина, за да бъдат дискриминирани по някакъв начин и игнорирани от обществото и законотворците.

 

Близо 4 месеца, майките на деца с увреждания прекараха в палатков лагер срещу сградата на парламента. Днес те за пореден път пожелаха законопроектът за личната помощ и този за хората с уреждания да бъдат приети в срок.

 

От Ямбол социалният министър Бисер Петков обясни, че един от готвените законопроекти все още е в процедура на обсъждане.

 

Протестиращите настояват двата законопроекта, за които настояват да влязат в сила до първи октомври. В противен случай са готови на стачни действия.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна