IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
08:39 | 23 септември 2018
Обновен: 10:44 | 17 април 2024

Петиция в нета брани мераците на Царя за "Врана"

Бивши царски депутати с подпис за подкрепа на своя лидер

По материала работи: Борис Проданов
Петиция в нета брани мераците на Царя за "Врана"

Петиция-протест срещу "одържавяването на царските домове в България" се разпространява в интернет. Тя е организирана от национален клуб "Българска корона" и вече е подписана от 140 души, съобщава "24 часа".

Целта й е проста - да събере подкрепа за Симеон Сакскобургготски срещу решението на Софийския градски съд, че дворецът "Врана" не е негов, а на държавата.

Сред подписалите петицията са бившият зам.-министър на финансите в кабинета "Сакскобургготски" Илия Лингорски, бившите царски депутати Нина Радева, Анелия Атанасова, Владимир Дончев, Деница Димитрова, парламентарният секретар на Симеон като премиер Гадар Хачикян и други.

"Домовете наследени и стопанисвани от Н.В. Симеон II, са били изградени с частни средства. За пример - Официалните държавни резиденции като тази в Евксиноград на Северното черноморие и двореца в Центъра на София никога не са били обект на обсъждане на собствеността.

Българският монарх е получавал официално сума-възнаграждение за изпълнението на служебните му задължения към държавата, както всеки друг служител и това се нарича Цивилна листа. Освен това българските монарси са имали и свои лични средства, които са наследени от техни роднини“, се чете в аргументите за петицията.

Според организаторите й "на фона на всичките и постоянни скандали с незаконно строителство не само на вили, заведения и хотели, но и на цели селища и застрояването на Черноморското крайбрежие, тази атака на Държавата срещу частната собственост е абсурдна и дава негативни съобщения на своите граждани и сигурността на тяхната собственост и права".
 

dnes.bg
 

Коментари

Новини Варна