IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
21:43 | 23 септември 2018
Обновен: 08:28 | 28 март 2024

Пожарът край град Баня е потушен

Няма опасност за населението

По материала работи: Борис Проданов
Пожарът край град Баня е потушен

500 дка са горели при пожар край град Баня, като към момента огънят е потушен, заяви пред Агенция „Фокус“ началникът „Национален оперативен център“ към ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Тошко Бързилов.
 

 

„Пожарът е възникнал днес след обяд между Баня и Бегунци. Вследствие на пожара са засегнати около 500 дка обща площ, от които 100 дка горски фонд, другото са треви и лесонепригодни площи. Засегнати са 70 дка широколистна гора и около 30 дка иглолистна такава. При гасенето на пожара са участвали 5 пожарни автомобила от Карлово и Пловдив, с 20 пожарникари и 2 пожарни автомобила на Горско стопанство", каза Бързилов.
 

 

Пожарът е локализиран и в момента има 2 автомобила за охрана на мястото. Няма опасност за населението, пожарът е ограничен от всички страни. "Вътре в самото пожарище гори на места, но се охранява и на практика пожарът на този етап е ликвидиран, няма опасност за неговото развитие“, уточни Бързилов.

Коментари

Новини Варна