IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
19:43 | 15 октомври 2018
Обновен: 06:45 | 1 март 2024

Патриотите може да не са заедно за евроизборите догодина

Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов

По материала работи: Борис Проданов
Патриотите може да не са заедно за евроизборите догодина

"На европейските избори догодина може да се явим отделно. Ние сме три партии с три отделни устава и с три различни програми." Това заяви пред БНТ вицепремиерът Валери Симеонов по темата за предстоящите европейски избори.Той бе категоричен, че няма да позволи някой с менторски тон да казва какво да прави в НФСБ и какво не.

 

По думите му до месец ще се вземе решение как трите партии ще се явяват на европейските избори. "Ще обсъдим кой какво разбира под съвместно явяване на изборите за Европейски парламент", допълни Симеонов.

 

Той подчерта, че коалицията на "Обединени патриоти" е направена за периода на действие на 44-тото Народно събрание и управлението, а оттам нататък всичко е въпрос на други споразумения, но такива още няма. "Може и да се създаде такова споразумение, ако се разберем", допълни вицепремиерът.

 

Симеонов посочи още, че коалицията на "Обединените патриоти" я има и за разпад е рано да се говори. По думите му, има едни такива странни процеси, които обществото не ги приема еднозначно. "Имаме коалиционно споразумение и аз държа това споразумение да се спазва", уточни Симеонов.

Коментари

Новини Варна