IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
11:24 | 15 октомври 2018
Обновен: 15:24 | 21 април 2024

Радев иска "радиомълчание" по темата за изтребителите

Сключен договор се очаквал до края на годината

По материала работи: Слав Велев
Радев иска "радиомълчание" по темата за изтребителите

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев настоя комисията, която разглежда офертите за изтребители за аваиацията ни, да може да работи спокойно."В авиацията има хубав термин радиомълчание. Призовавам и премиера, и министрите, и депутатите да запазят радиомълчание, докато тече работата на междуведомствената комисия", каза Румен Радев на въпрос за закупуването на новите самолети.

 

"Да покажем, че сме цивилизована държава и прозрачност, обективност, равнопоставеност не са празни приказки", заяви държавният глава.Според военния министър Красимир Каракачанов до края на годината се очаква да има сключен договор.Той и държавният глава участваха в отбелязването на празника на авиацията пред Паметника на българския летец до сградата на Народното събрание.Радев поздрави летците за празника им и им пожела вяра и по-добро бъдеще, в което ще могат да разгърнат способностите си. Защото ВВС са извор и школа по родолюбие, патриотизъм, чест и достойнство, посочи той. Премиерът Бойко Борисов постави наскоро условие изтребителите да са нови, а не втора ръка, а военният министър Каракачанов обяви, че такива са и настроенията в армията.Бившият държавен глава Росен Плевнелиев пък видя геополитика в решенията и изрази опасенията си пред Bulgaria ON AIR, че ще купим "бутикова система".

 

dnes.bg

Четете още: Саниран блок за половин милион – пред разпад!?

 

Коментари

Новини Варна