IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
11:29 | 23 октомври 2018
Обновен: 12:13 | 13 март 2024

Бобошево на протест: липса на постоянен ток

По думи на кмета има проблем и с качеството на електроенергията

По материала работи: Пламен Янков
Снимки: actualno

Повече от 2 години електричеството в Бобошево спира непрекъснато. Местните излязоха на протест срещу доставчика на енергия, съобщават от Vesti. 

 

Жителите се оплакват от чести спирания на тока, често във вечерните часове. Заради непостоянното електричество електроуредите им се повреждат един след друг. 

 

"Проблемът се задълбочава с всеки изминал ден. Не знаем дали утре ще имаме ток, не планираме нищо предварително", каза пред NOVA  кметът на Бобошево Крум Маринов.


"За мен това е безпричинно спиране на тока. Имали сме много срещи с представители на ЧЕЗ, като този проблем е отбелязван многократно. Токът спира по 3-4 пъти на ден. Понякога идва след часове. Това пречи на ритъма на работа на училището и детската градина, както и на администрацията, води до ощетяване на предприемачите и всички домакинства", категоричен е Маринов.


По негови думи има проблем и с качеството на електроенергията, тъй като тя не е достатъчно мощна. 
Директорът на местното училище заяви, че непостоянното електричество засяга и отоплението на сградата. Учебното заведение се отоплява на твърдо гориво, но помпите на парното се захранват с електрическа енергия. Тази ситуация поставя под въпрос отоплението на учениците в идващия зимен сезон. 

 

Коментари

Новини Варна