С договор отпускат 163,5 млн. лева за спешната медицинска помощ
Предвижда се по него да бъдат купени 400 линейки, оборудвани със съвременна медицинска апаратура
Публикувана: 23 Oct 2018 | 10:05

В присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и зам. регионалният министър и ръководител на Управляващия орган на ОП "Регионален растеж" Деница Николова ще подпишат договора за изпълнение на проекта за модернизация на спешната медицинска помощ в страната.

 

Проектът се финансира с безвъзмездна финансова помощ по „Регионална здравна инфраструктура“ на обща стойност 163,5 млн. лева. Предвижда се по него да бъдат купени 400 линейки, оборудвани със съвременна медицинска апаратура, както и да бъдат обновени 27 центъра за спешна медицинска помощ в областните градове с техните 170 филиала и 6 изнесени екипа.

 

През август при отварянето на офертите за поръчката стана ясно, че няма интерес от страна на бизнеса за доставка на линейки във високопланинските райони.

 

Фирмите, които участваха в конкурса, не бяха подали оферти по тези точки от поръчката. Заради това беше изготвено ново техническо задание и беше обявена нова обществена поръчка, която е само за високопланинските линейки.

 

С изпълнението на проекта се очаква цялостно реформиране на спешната медицинска помощ, с което ще се подобри значително качеството на здравната услуга и ще се осигури по-ефективна здравна инфраструктура.

 

Поръчката беше обявена през април т.г., но се забави заради две обжалвания.

 

dariknews.bg

Коментари ( 0 )