IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
21:30 | 12 ноември 2018
Обновен: 10:35 | 16 април 2024

Прокуратурата запечата пречиствателната станция в "Елените"

Досега нито една наложена глоба не е била платена

По материала работи: Деян Михайлов
Прокуратурата запечата пречиствателната станция в "Елените"

Прокуратурата запечата пречиствателната станция на ваканционно селище "Елените". Причина за крайното решение са неизплатени глоби в размер на 7 млн. лв., които са наложени от регионалната екоинспекция на собственика на обекта Ветко Арабаджиев, съобщава БНТ.

В края на октомври се разбра, че пречиствателната станция няма разрешително за ползване като воден обект. Станцията е собственост на бизнесмена Ветко Арабаджиев и от 2012 г. работи без разрешително, установи проверка на екоинспекцията.

Досега нито една наложена глоба не е била платена. Тази година е имало нова санкция в размер на 1.8 млн. лв. и след като отново не е имало плащане, е било разпоредено пречиствателната станция да бъде запечатана.

Освен отпадните води на "Елените" и близките хотели, в станцията постъпват и всички отпадни води на Свети Влас.

Арабаджиев и съпругата му Маринела са в неизвестност от началото на септември и се издирват с европейска заповед за арест от спецпрокуратурата по обвинение за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления, които включват укриване на данъци и пране на пари.

Dnevnik.bg

Коментари

Новини Варна