IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
15:41 | 15 ноември 2018
Обновен: 23:44 | 18 април 2024

Още едно двусмислено изказване за хората с увреждания от НФСБ

Депутатът Петър Петров настоява, че не е разбран правилно

По материала работи: Слав Велев
Още едно двусмислено изказване за хората с увреждания от НФСБ

Противоречиво изказване на депутат от "Обединени патриоти" за децата с увреждания отново разбуни духовете.

 

Петър Петров от квотата на партията на Валери Симеонов НФСБ каза пред "Дарик", че "тези деца трябва да бъдат дадени в домове, където с тях да се занимават специалисти".

 

По думите му обаче той не е бил разбран правилно, а думите му са били извадени от контекста.

 

Днес той настоя и че е имал предвид децата да бъдат в дневни центрове, където за тях да се грижат специалисти.

 

"По този начин родителите им ще могат да ходят на работа", аргументира се той.

 

"Аз мисля, че това е поредната манипулация. Аз изобщо не съм казвал такова нещо. Като кажа деца, домове, родители, свободно време, работа и да направиш от това изречение... моля ви се!", каза Петров.

 

Той обясни подробно и какво е имал предвид.

 

"Смятам, че е правилно това, което в момента се прави - децата да бъдат гледани от родителите си, но държавата да си поеме своите задължения и тези деца да бъдат поставени в ръцете на специалисти, които да се занимават с тях, които да им организират времето и да дават на родителите възможността да се трудят. Аз зная какво е това да си с човек в неравностойно положение. Майка ми я гледах 3 години с деменция", каза още Петър Петров.

 

Той настоя и че протестиращите майки трябва да кажат истината, че получават достатъчно помощи, докато децата им са на възраст до 18 години.

 

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов отказа да коментира думите на Петър Петров и припомни, че премиерът се е извинил за думите на вицето Валери Симеонов за "кресливите майки" с "уж болни деца".

 

Dnes.bg

 

Четете още:  

 

 

Коментари

Новини Варна