IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
11:19 | 16 ноември 2018
Обновен: 04:59 | 22 март 2024

За 6 месеца властите ни питали Facebook за... 23 акаунта

Растат исканията за цензура от руските и пакистанските власти

По материала работи: Слав Велев
За 6 месеца властите ни питали Facebook за... 23 акаунта

От началото на годината до края на юни българските власти са отправили 18 искания за предоставяне на информация от Facebook, едно от които е било поискано по спешност.

 

Те са били за общо 23 акаунта в социалната медия. От тях Facebook е отговорила на 83%.

 

Това става ясно от актуализирания доклад за прозрачността на Facebook, който разкрива как компанията се справя с неподходящото съдържание и исканията за потребителски данни от страна на правителствата,

 

За първи път Facebook обяви в четвъртък отделни данни за тормоз в социалната мрежа, заявявайки, че е идентифицирала около 2,1 милиона такива постинги в услугата между април и септември, като около 15% са открити проактивно преди оплаквания на потребителите.

 

Сред другите забележителни актуализации са рязък ръст през първата половина на годината в исканията за цензура на руските и пакистанските власти и заявки за потребителски данни от индийските власти, показва статистиката на Facebook.

 

През последните две години Facebook е подложена на обстрел заради самоувереността си в разработването на инструменти за борба с екстремисткото съдържание и пропагандни операции. А американските разузнавателни агенции стигнаха до извода, че Русия се е намесила в изборите през 2016 г., за да помогне на Доналд Тръмп да ги спечели, като е подкопавала доверието към кандидата на демократите Хилари Клинтън. Русия отрече всякаква намеса в изборите.

 

Междувременно председателят и главен изпълнителен директор на Facebook Inc Марк Зукърбърг защити реакцията си към руските намеси в най-голямата социално-медийна мрежа в света и представи нов план, насочен към задушаване на неправомерното поведение, като същевременно запази Facebook като жизненоважен център за онлайн речта, предава Bloomberg.

 

Dnes.bg

 

Четете още:  

 

 

Коментари

Новини Варна