IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
14:09 | 17 ноември 2018
Обновен: 10:42 | 16 април 2024

Пожар изпепели къща в село Черна Места, мъж и жена пострадаха

Собственикът години наред работил в чужбина и всичките спечелени пари вложил в построяване на дом в родното си село

По материала работи: Слав Велев
Пожар изпепели къща в село Черна Места, мъж и жена пострадаха

Пожар изпепели къща в якорудското село Черна Места. Пламъците са унищожили покрива и втория етаж на постройката. Собственикът е обгазен при опита да потуши огнената стихия. Той е приет в МБАЛ-Благоевград. Съпругата му пък е с изгаряне на крака, но е в стабилно състояние, лекува се в болницата в Разлог. 3-годишният им син е невредим, той е оставен на грижите на баба му.

 

Огнената стихия е лумнала тази нощ към 02:00 ч. На място са пристигнали огнеборци от Якоруда и Разлог.

 

Изгорялата къща е била нова, след като собственикът години наред работил в чужбина и всичките спечелени пари вложил в построяване на дом в родното си село.

 

"Не са пострадали тежко. Известно време ще живеят при родителите на момчето. Ние стягаме бригада, за да ремонтираме къщата. Помощ ще отпусне и община Якоруда”, каза кметът на Черна Места – Джемал Шарански.

 

Той уточни, че при огледа е установено, че огънят е тръгнал най-вероятно от плевнята. Разследващите били категорични, че причината е техническа неизправност в електрическата система. Пожар часове по-рано е имало и в имот в друго якорудско село – Бунцево.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна