IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
10:24 | 17 ноември 2018
Обновен: 10:41 | 16 април 2024

Протестите на майките продължават до гласуването на оставката на Симеонов в НС

Те припомниха, че протестът е бил с едно единствено искане - оставката на вицепремиера и е провокиран от обидните думи на Симеонов към тях

По материала работи: Слав Велев
Протестите на майките продължават до гласуването на оставката на Симеонов в НС

Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка снощи, премиерът Бойко Борисов я прие. Майките от инициативата „Системата ни убива“ приеха възторжено новината. Пред Министерския съвет днес се проведе пресконференция на организатора на инициативата „Системата ни убива“ Вера Иванова и основните участници в протестите за оставката на Симеонов.

 

Протестиращите майки на деца с увреждания заявиха пред журналисти, че протестите им продължават до гласуването на оставката на вицепремиера Валери Симеонов в Народното събрание. Те припомниха, че протестът е бил с едно единствено искане - оставката на вицепремиера и е провокиран от обидните думи на Симеонов към тях.

 

Според тях някои политически формации са се опитали да опорочат протеста им. Те за пореден път се разграничиха от всякакви политически искания и заявиха, че са били на улицата само в името на децата им, а децата, по думите им, "не се продават".

 

Майките приемат оставката на Валери Симеонов като крачка към едно ново обществено разбиране, че политиците нямат право да се подиграват с хората и ако го правят, трябва да понесат отговорност за това.

 

Майките благодариха на хората, които ги подкрепят, на техните семейства и на полицията. Заявиха, че се радват на широка обществена подкрепа. 81% от хората подкрепят протеста на майките на децата с увреждания, показва социологическо проучване, което те цитираха на пресконференцията.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна