IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
21:27 | 19 ноември 2018
Обновен: 10:44 | 16 април 2024

Недоволни от стандарта на живот протестираха и тази вечер

Майките пък са разделени дали протестите им да продължат

По материала работи: Юлиян Атанасов
Недоволни от стандарта на живот протестираха и тази вечер

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протестиращи срещу стандарта на живот в София блокираха тази вечер движението в района на парламента. До сблъсъци не се стигна, предаде bTV.Недоволните тръгнаха в шествие от Народното събрание към Министерския съвет.След това протестиращите преминаха през бул. "Дондуков", Орлов мост, бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" към ул. "Граф Игнатиев".МВР съобщи, че е станал инцидент с полицейски автомобил на кръстовището на бул. "Тодор Александров" и ул. "Опълченска".  Двамата полицейски служители от Девето РУ-СДВР са откарани в болница за прегледи и оказване на медицинска помощ. Те пътували с включен сигнал за придвижване на специален режим за обезпечаване на реда по сигнал за нерегламентирани протестни действия. Подробностите се изясняват, на мястото се извършва оглед.

 

Малко по-рано пред сградата на правителството имаше и демонстрация на майки на деца с увреждания. Те дадоха заявка, че докато Народното събрание не гласува оставката на вицепремиера Валери Симеонов, няма да се оттеглят от площада.Майките са разделени за това дали протестите трябва да продължат. Според една част от тях се е прекалило и се е изгубил основният фокус за реформите, а другият лагер казва, че от първия са провокатори.

 

За по-добър стандарт на живот, промяна в социалната политика, в модела на управление протести имаше тази вечер още в Кюстендил, Хасково, Силистра, Велико Търново, Благоевград и др. В Русе протестът беше и с искане за по-чист въздух.

 

dnes.bg

 

Четете още: Кризисна зимна трапезария за скитащи и бездомни отворя врати

Коментари

Новини Варна