IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
10:35 | 10 декември 2018
Обновен: 12:32 | 1 март 2024

Мащабна полицейска акция в старозагорско село

Селото е буквално под обсада на силите на реда

По материала работи: Борис Проданов
Мащабна полицейска акция в старозагорско село

Мащабна полицейска акция се провежда в село Хан Аспарухово, намиращо се между Стара Загора и Нова Загора, предаде БНР.

 

Село Хан Аспарухово е буквално под обсада на силите на реда – на място са жандармерия и полиция. Криминалисти са навлезли в селото, а жандармерията не допуска влизане или излизане от него.

 

По първоначални данни, полицейската акция се провежда съвместно с горското стопанство, заради незаконен добив на дървесина. На две места в селото е установена незаконна търговия с дървесина. 

 

През август 2016 година в Хан Аспарухово бе разбита нарколаборатория, като при акцията бяха задържани К. И., по прякор Питбула и Х. К от Елхово. Прякорът Питбула идвал от там, че той не допускал никой да му влезе в територията, "захапвал като питбул". При претърсване в къщата бяха намерени и иззети 80 гр. метамфетамин /пико/, както и прибори, термометри, колби, везни и опаковки от прекурсори, служещи за приготвяне на синтетични наркотици. 

 

Установено бе, че приготвеният в старозагорското село метамфетамин е бил разпространяван от наркодилъри в Слънчев бряг, Несебър и Свети Влас. 

news.bg

Коментари

Новини Варна