IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
11:55 | 12 декември 2018
Обновен: 11:13 | 16 април 2024

НОИ изчислява отпуските с нова електронна услуга

Чрез нея ще се пресмята началната и крайната дата на отпуска за временна неработоспособност и при осиновяване на дете

По материала работи: Слав Велев
НОИ изчислява отпуските с нова електронна услуга

Нова електронна услуга изчислява периодите на отпуск за временна неработоспособност, бременност и раждане, съобщиха от Националния осигурителен институт.

 

От днес на интернет страницата на НОИ е достъпна нова електронна справка - "Изчисляване на периоди на временна неработоспособност, бременност и раждане по болнични листове и по заявления-декларации".

 

Чрез нея ще се пресмята началната и крайната дата на отпуска за временна неработоспособност и при осиновяване на дете, както и на отпуска при бременност и раждане по зададена дата на термина.

 

Услугата ще послужи и за определяне на начална и крайна дата на отпуските и броя работни или календарни дни през определен период по зададени различни параметри.

 

Новата справка е със свободен достъп. Тя е разработена в помощ на органите на медицинската експертиза при издаването на болнични листове, но може да бъде ползвана и от длъжностните лица и всички граждани.

 

Услугата е достъпна на интернет страницата на НОИ в рубриката "Е -услуги"/"Справки"/"Справки със свободен достъп".

 

news.bg

Коментари

Новини Варна