IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
08:44 | 12 декември 2018
Обновен: 15:32 | 17 април 2024

Внимание: Опасни хранителни добавки в нета!

Съдържат забранени вещества, които причиняват смърт

По материала работи: Слав Велев
Внимание: Опасни хранителни добавки в нета!

Опасни хранителни добавки, които съдържат забранени в ЕС вещества, ни продават в интернет, показа проверка на "Монитор".

 

Въпросните вещества – сибутрамин, орлистат, фентермин, йохинбин са забранени, тъй като причиняват необратими поражения и дори смърт.

 

Най-многобройни са офертите на добавките за бързо отслабване със сибутрамин. Лекарство за сваляне на килограмите с опасния химикал беше забранено за производство в цяла Европа още преди десет години, след като то стана причина за няколко смъртни случая на континента.

 

В продуктите, които се търгуват с него, сибутраминът е един път и половина повече, отколкото в таблетките, които бяха забранени като лекарствено средство.

 

След хранителните добавки за отслабване най-много се търгува чай за подсилване на половата мощ. 50-годишен мъж се мъчил две денонощия в ерекция, след като си поръчал от него по интернет. За този случай разказа Пенка Георгиева, председател на Пациентски организации "Заедно с теб".

 

Потърпевшият се оплакал пред пациентски организации, че като купувач не може да направи рекламация, нито да съди дистрибуторите, тъй като за получаването на стоката няма документ.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна